5 Mahaguru Hartanah Yang Anda Kena Follow

Share

Ini bukanlah sponsored promotion, tetapi aku selalu ditanya soalan macamana nak mula memahami dan mula mendekati dunia pelaburan hartanah.

Dan soalan ini datangnya dari anak muda seperti aku (eceh), ataupun sebenarnya lagi muda.

“Macamana nak mula belajar pasal pelaburan hartanah?”

Untuk pengetahuan semua, follower aku di INSTAGRAM, ramai yang muda-muda masih belajar. Tapi dah terbuka minda untuk melabur. Bagus sangat tu, anak muda zaman sekarang buat aku kagum, sebab zaman aku belajar duli, aku sibuk merempit dan melepak tak tentu hala. =) pengalaman

 

malaysian properties

 

Nasihat pertama aku ialah dengan rajinkan diri membaca, mendengar dan melihat bahan-bahan ilmu berkenaan hartanah dan pelaburan secara umum. Kalau tak boleh yang berbayar, FREE pun banyak.

 

 

Kemudian mulakan dengan langkah memahami apa itu pelaburan aset cair dan aset kekal, kedua-dua jenis pelaburan ini berguna dan ada kelebihan masing-masing. Jangan lepaskan masa muda anda berlalu begitu sahaja.

Tujuan untuk memahami keduanya adalah untuk mengambil peluang keatas kedua-dua pelaburan itu. Masa itu emas. Lagi muda mula, lagi cepat korang capai impian pelaburan korang.

 

Mari Follow Mahaguru Hartanah

Untuk merealisasikan Nasihat Pertama aku tu, iaitu membaca bahan ilmu berkenaan hartanah. Aku sediakan 5 Mahaguru Hartanah di FB yang korang patut follow.

Dan jangan lupa buat “SEE FIRST” supaya hari-hari bila korang buka FB, korang akan nampak bahan bacaan secara percuma daripada diorang.

 

Pastikan korang follow sekarang jugak!!

 

1. Mahaguru Hartanah Faizul Ridzuan

Facebook : https://www.facebook.com/faizul.ridzuan.7

 

2. Mahaguru Hartanah Abang Ensem

Facebook: https://www.facebook.com/abangensem

 

3. Mahaguru Hartanah Ahyat Ishak

Facebook: https://www.facebook.com/AhyatSmile

 

4. Mahaguru Hartanah Dr Azizul Azli

Facebook : https://www.facebook.com/azizulazli.ahmad

 

5. Mahaguru Hartanah Salkukhairi Abd Sukor

Facebook : https://www.facebook.com/salkukhairi.abdsukor

 

Dah follow 5-5 orang dah? OK Alhamdulillah.

Semoga menjadi langkah pertama untuk korang mendalami ilmu-ilmu hartanah dari mereka yang dah lama mengajar dalam bidang ni. Bukan apa, mereka ni memang rajin berkongsi dan sangat konsisten.

Terima kasih kerana sudi baca blog aku. Silalah share pada rakan-rakan yang sama newbie seperti anda. Semoga bermanfaat bersama.

 

Kredit: Unsplash

 

HUBUNGI AFFENDI UNTUK
DAPATKAN SERVIS HARTANAH
SEWAAN & JUALAN

Whatsapp : 017. 2219. 546

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *