Epoxy Coating Solusi Untuk Bilik Air Usang

Share

Buat mereka yang punyai rumah lebih 30 tahun biasanya akan mendapati toilet diorang mesti kurang seri. Biasalah, dah 30 tahun kot.

Lantai yang putih biasa dah jadi kuning, yang bewarna biasanya dah pudar. Baru2 ni tuan Nazri Musa ada sharing di FB berkenaan toilet di kondo lama die yang disalut dgn Epoxy Coating. Nampak cantik n berseri semula setelah disapu.

Membuatkan aku terus nak buat research apabenda Epoxy Coating ni, sebab aku perasan toilet rumah aku sendiri pun dah kurang seri. Bila dicuci dengan Clorox, bertahan lah sekejap, kemudian pudar balik. Aku pun lalui dilema kalau nak pecah n pasang semula tiles, harganya boleh tahan juga.

So, mari kita study

Apa itu Epoxy Coating?

Aplikasi untuk bahan berasaskan epoksi luas dan termasuk lapisan, pelekat dan bahan komposit seperti yang menggunakan gentian karbon dan bantuan gentian kaca (walaupun poliester, ester vinil, dan resin termoset lain juga digunakan untuk plastik bertetulang kaca).

Tahan Lama Tak?

Salutan lantai epoksi menjadikan konkrit sangat tahan lama. Salutan epoksi berlangsung lebih lama daripada banyak jenis lantai. Apabila dipasang dengan betul, ia boleh bertahan selama beberapa dekad tanpa retak atau mengelupas. Selain ketahanan, jangka hayatnya menjadikannya popular untuk kegunaan komersil dan perindustrian

Erti kata lain, Epoxy Coating ni biasa digunakan di industri. Kalau tengok lantai2 berwarna tu, Epoxy Coating lah tu

Berapa pula kos nak buat?

Berdasarkan info, kalau toilet bersaiz 42 Sqft  harga lebih kurang RM 800.

 

epoxy coating

Boleh cuba call En Amir 0132944367, untuk dapatkan quotation untuk buat ni

 

Kredit : Nazri Mustafa / Pexels

HUBUNGI AFFENDI UNTUK
DAPATKAN SERVIS HARTANAH
SEWAAN & JUALAN

Whatsapp : 017. 2219. 546

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *