Monitor Bil TNB Rumah Macam Bos [video]

Share

Setiap bulan macam biasa, TNB akan menghantar bil kerumah korang untuk menyatakan penggunaan elektrik korang bulan sebelumnya. Dapat je amaun, samaada korang pergi Pejabat POS atau MYEG atau Online banking je untuk bayar.

Tapi, apa jadi jika;

Masalah Bil Tak Sampai Rumah?
Masalah Dah Bayar, Tapi Masih Tertunggak?

Kadang2 tu bila sampai bil baru, baru sedar, tertunggak la, payment tak lepas lah. Bla..bla..

Itu kalau bil rumah sendiri, macamana plak kalau bil rumah sewa?

Yang akan dapat bil tu dirumah biasanya penyewa. Jika mengikut perjanjian, penyewa lah yang akan membayar bil TNB. 

Tenant bayar ontime tak?
Masalah penyewa tak bayar bil?

Adakah kita tau berapa bil TNB yang tertunggak sebelum pulangkan deposit rumah?.
Bila tenant nak keluar, pastikan kita up to date berapa yang perlu kite pulangkan pada tenant.

Ok berikut ialah CARA terbaik untuk monitor Bil TNB rumah korang, jangan biar sampai beribu baru nak bayar.

Download myTNB : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mytnb.mytnb

Kredit : Pexels 

HUBUNGI AFFENDI UNTUK
DAPATKAN SERVIS HARTANAH
SEWAAN & JUALAN

Whatsapp : 017. 2219. 546

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *