6 Sebab Anda Perlu Sewa Loker Dan Tempat Penyimpanan

Share

Korang pernah dengar tak pasal ” Self Service Storage System” ? Tempat ni dah wujud lama dah di Malaysia, cuma kurang pendedahan akan kewujudannya

Baru-baru ni, client ada bertanya tentang solusi tempat penyimpanan macam ni, first time aku tau servis macam ni wujud. Dan aku kongsikan info seperti dibawah

1. Berpindah

Antara sebab anda nak berpindah ialah Downsize iaitu berpindah dari rumah yang besar ke rumah yg kecil. Mungkin disebabkan nak kurangkan kos perbelanjaan dan maintenence rumah besar. Menyebabkan banyak barang yang tidak boleh dibawa ke rumah yang baru.

Hias rumah for sale, mungkin anda telah decide nak jual rumah anda, jadi anda perlu hias atau kemas rumah anda supaya lebih menarik untuk bakal pembeli tengok.

Closing date tak selari dengan date masuk rumah baru, sebagai contoh date sewaan rumah lama tamat pada akhir bulan, akan tetapi tarikh kemasukan rumah baru pada pertengahan bulan.

Selama 15 hari kita boleh letak sementara di tempat sewaan kalau kte tiada tempat boleh ditumpang

Kerja tak tetap, selalu berpindah tempat kerja yg jauh contoh ada projek di Terengganu setahun, tahun depan di Pahang pula.

2. Persediaan Ruangan Untuk Majlis

Kadang2 ni diperlukan kalau kita nak buat event kat rumah. Contoh nya jamuan raya ke, majlis perkahwinan ke, majlis akikah ke atau majlis hari raya

Kite tau ruangan di rumah bakal digunakan untuk menjemput orang yang ramai

3. Renovasi Rumah

Bila tengah renovate atau paling kurang pun mengecat satu rumah.

Ada barang2 perabot yang kita risau rosak jika dibiarkan, maka kita boleh disimpan untuk tujuan keselamatan

4. Simpan barang2 yg disayangi

Barang2 hobi, barang sentimental value orang yang tinggalkan kte.

Kadang-kadang tu kita ada barang2 untuk kegunaan hobi contoh simpanan barang2 antik, atau koleksi basikal yang banyak, atau koleksi seperti lukisan2 klasik, buku2 dll

Jika kte tiada tempat untuk disimpan, kita boleh letak di tempat penyimpanan dan loker

5. Cuti Semester bagi pelajar.

Lagi2 kalau berasal jauh contohnya di Sabah/Sarawak. Takkan nak bawa balik semua barang dari hostel naik kapal terbang kan

6. Simpan inventori bisnes

Amat sesuai untuk Retail shop owner. Kadang2 stok simpanan kite terlebih dari biasa pada bulan tu, boleh disewa sebagai simpanan sementara.

Kontraktor atau tukang kayu boleh simpan barang elektrik mereka seperti tukul elektrik, drill dan lain2


YOUTUBE: 3 Waktu Sesuai Sewa Tempat Penyimpanan dan Loker

YOUTUBE: LOCK and STORE Layan Diri Dah 10 Tahun Rupanya / part2


 

Lock and Store

  • Size range from 15-140sf
  • Up to 50% discount if rent longer period
  • Able to acces 24Hrs with access card

1. Click the link to get a quote: 👇👇👇
https://www.lockandstore.com/my-en/get-a-quote

2. In “How did you come to know us?” section,

please type in : “Refered By Affendi”

This will help me to help others as well, thank u 😊

 

HUBUNGI AFFENDI UNTUK
DAPATKAN SERVIS HARTANAH
SEWAAN & JUALAN

Whatsapp : 017. 2219. 546

 

Affendi Real Estate on Social Media:
📷Instagram- http://bit.ly/igmalaysianproperties
🐦Twitter- http://bit.ly/affenditwitter
🌏Facebook- http://bit.ly/fbmyproperties
🎥YouTube- http://bit.ly/affendiyt
🔊Podcast – http://bit.ly/hartanah101pc

For More! Subscribe: https://goo.gl/BfWQxH
http://bit.ly/1nLqpdJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *