Dekat je Shah Alam dengan Bandar Utama – LRT3

Share

SHAH ALAM akan ada LRT line. Bandar Utama dan Shah Alam berhubung dengan mudah. Kalau ada yang kerja di Bandar Utama, boleh pergi naik train. Tak lama lagi akan sama membangun seperti kawasan lain.

Buat apa susah2 naik train?

Walaupun ada sesetengah rasa tak perlu, tapi Shah Alam ni ramai student. Maka yang bakal dapat manfaatnya ialah golongan pelajar / muda.

Sebanyak 36,720 penumpang LRT setiap hari untuk satu arah (dalam tempoh sejam). Maka total lebih kurang 74,000 penumpang setiap hari. Dan lebih 2 juta orang menjelang tahun 2025, kerajaan sedang mencari untuk meningkatkan penggunaan pengangkutan awam sebanyak 40% daripada 17.1% sekarang menjelang tahun 2020.

 

Aliran transit ringan 3 shah alam lrt line

Source : EnterpriseTV

 

Salah satu booster dalam hartanah adalah seperti Stesyen LRT, Mc Donald, Shopping Mall, Hospital dll.

 

Bagus ni, kena beli hartanah dekat dengan LRT3

 

Betul, bagus, cuma kena lihat dulu 3 benda ni:

  1. Dekat dengan Stesyen LRT, bukan LRT line semata-mata. Kena gangguan bunyi bising LRT je nanti kalau rumah dekat sangat.
  2. Cari hartanah yang lebih dari 1 booster, kalau boleh ada 5 booster. Ada sekolah, universiti, shopping mall, tempat makan banyak.
  3. Pastikan rumah bakal dapat Positive Cashflow.Untuk yang nak beli dan bagi sewa. Kalau nak duduk sendiri, simpan lebih dari 5 tahun pun OK.

 

Video

 

Kuala Lumpur LRT 3 (Bandar Utama – Klang)
– Spanning over 36 km with 25 station to serve the locations.
– Station will start from Bandar Utama interchange with KVMRT SBK
Line and terminate in Johan Setia, Klang.
– Prassarana LRT 3 will serve Bandar Utama, Damansara Utama, Tropicana, Glenmarie, Shah Alam City Centre, UiTM, I-City, Taman Andalas, Bukit Tinggi and Johan Setia, Klang.
– Terminal will be located in Johan Setia, Klang.

 


Affendi- 017.2219.546

 

Sumber dari:

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *