5 Projek Baru di Seksyen 13 Shah Alam

Share

Banyak hartanah baru di Seksyen 13 Shah Alam. Dimana ia merupakan kawasan yang sedang pesat membangun. Selain dari pelbagai kemudahan lengkap seperti Stadium Melawati, Extreme Park dan Masjid baru Al-Ikhlas, AEON Mall baru sahaja dibuka pada 2016. Tidak lama lagi, LRT juga akan berada di sini.

Projek2 pembangunan baru pun banyak berlaku di sekitar seksyen 13 Shah Alam. Disini saya nak kongsikan 5 Projek Baru di sekitar Seksyen 13.

 

1. Dewan Bankuet

Projek yang dibangunkan oleh MBSA. Dewan bankuet 4 Tingkat beserta 1 tingkat mezanin yang terletak bersebelahan Alami business centre juga bedekatan dengan lebuhraya persekutuan. Mempunyai 2 Dewan Bankuet berkapasiti 1,500 orang. 5 Bilik seminar dan 1 bilik mesyuarat.

Pemandangan dari udara

 

 

2. TTDI Sentralis

Merupakan projek fasa awal TTDI Gateway. Mixed Development yang terdiri daripada suite perniagaan, apartmen servis, retail dan pejabat. Business suites – 206 units Serviced apartments – 186 units Boutique offices – 29 units Retail – 75 units Business suites

 

3. D’kayangan Residences

D’Kayangan adalah sebuah perbandaran bersepadu yang terletak di 163 ekar tanah yang sebelum ini merupakan tapak Track Racing Batu Tiga di Seksyen 13.

 

4. Emira Residences

Emira Residences

Emira Residences terletak di Seksyen 13, bahagian yang paling menarik dan sedang membangun di Shah Alam. Low-density, pembangunan 27 tingkat ini menghadap Persiaran Sukan, serta dua buah mercu tanda yang paling ikonik Shah Alam iaitu – stadium Malawati dan stadium Shah Alam.

Selain daripada 400 unit kediaman untuk 20 tingkat di apartmen ini, terdapat juga 49 commercial lot tambahan di level 1 dan 2

Website

 

5. The View Residences

The View Residences Seksyen 13 Shah Alam

Merupakan projek Kondo Mewah oleh Magna City Sdn Bhd di dalam kelab Golf KGSAAS (Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah). Pemandangan hijau yang ekslusif untuk mereka yang gemarkan privasi dari kesibukan bandar. Malahan ia tidak jauh dari Pusat bandar.

Dapatkan maklumat penuh di The View Residences

Apa pendapat korang tentang projek2 hartanah baru di Seksyen 13 Shah Alam ni?

Dapat dah hartanah impian anda?

Ada yang korang dah beli ke?

Share & komen kat bawah.

 

HUBUNGI AFFENDI UNTUK
DAPATKAN SERVIS HARTANAH
SEWAAN & JUALAN

Whatsapp : 017. 2219. 546

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.